Csermely és Társa Kft. Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen ID.1 lesz a fenntartható mobilitás úttörője
2019.02.22.
Újdonság a Volkswagenről

A Volkswagen ID.1 lesz a fenntartható mobilitás úttörője

- Az új generációs elektromos autó a szénlábnyomot csökkenti: évi 1 millió tonna CO2-vel csökken a klímára mért hatás- Ulbrich, a márka igazgatósági tagja: "A fenntartható mobilitás megvalósítható, ha azt mindannyian akarjuk, és mindannyian dolgozunk rajta."- Elektromos offenzíva a Párizsi Éghajlati Megállapodás eléréséhez- A politika jelentősen hozzájárulhat az e-mobilitás sikeréhez

Volkswagen ID.

Wolfsburg/Drezda/Budapest, 2019. február 20. –  A Volkswagen elkötelezett a párizsi éghajlat-változási megállapodás iránt, és elektromos modellek offenzivájával fekteti le a fenntartható mobilitás alapjait. A jövő év végén Zwickauban gyártásba kerülő új ID. modellnek úttörő szerepe lesz: a Csoport első elektromos autója az egész életciklusa alatt CO2-semleges lesz, ha az ügyfél folyamatosan zöld energiával tölti. Egyedül a gyártási fázis tekintetében az ID. szénlábnyoma évente több mint 1 millió tonna CO2-vel javul. Ez nagyjából egy szénerőmű éghajlatváltozásra gyakorolt hatásával egyezik, amely 300 000 háztartást lát el villamos energiával. Emellett a Volkswagen egy átfogó dekarbonizációs programon dolgozik, amely más modellekre is kiterjed. A márka 2025-ig több mint 20 teljesen elektromos modellt fog kínálni.

 

"Az éghajlatváltozás korunk legnagyobb kihívása" - mondta Thomas Ulbrich, a Volkswagen márka e-mobilitásáért felelős igazgatósági tagja. “A Volkswagen felelősséget vállal: az új ID. lesz a Csoport első, éghajlat-semlegesen előállított elektromos autója. Annak biztosítására, hogy az életciklusa alatt kibocsátás mentes legyen, sokféle módon dolgozunk a zöld energia felhasználásán. A fenntartható mobilitás valóban lehetséges, ha azt mindannyian akarjuk, és mindannyian dolgozunk rajta. "

 

A Volkswagen Csoport Fenntarthatósági Tanácsa támogatja az elkötelezettséget

 

Georg Kell, az U.N. Global Compact alapító igazgatója és a Volkswagen Csoport Fenntarthatósági Tanácsának szóvivője szerint: "Az emberiség  CO2-kibocsátását a lehető leggyorsabban csökkenteni kell. Megalakulása óta a Volkswagen Fenntarthatósági Tanácsa keményen dolgozott annak érdekében, hogy az éghajlatvédelem a vállalat egyik stratégiai prioritása legyen. A Volkswagen a megfelelő megközelítést alkalmazza az elektromos offenzívájával és az ID.-vel. Most itt az ideje, hogy ez a terv erőteljes mozgásba lendüljön.

 

Zöld energia az akkumulátorcellától a töltésig

 

Az ID. esetében a Volkswagen az egész értékláncot a CO2-kibocsátás elkerülésére és csökkentésére összpontosította. Az akkumulátorcellákat Európában gyártják, az energia a zöld energiaforrásokból származik. A közvetlen és közvetett beszállítók segítségével a megtakarítási potenciált a teljes ellátási láncban, egészen a nyersanyag-termelésig visszamenőleg felülvizsgálják. A Zwickau-i üzem már megújuló energiaforrásokból termelt energiát használ. A gyártási folyamatban elkerülhetetlen kibocsátást hitelesített klíma beruházásokkal ellensúlyozzák. Ennek eredményeként az ID. gyártása szén-dioxid semleges lesz a kezdetektől fogva.

 

A töltéshez a Volkswagen a megújuló energiaforrások, mint a szél- és a vízenergia felhasználását ajánlja. A Volkswagen új leányvállalata, az Ellie a közelmúltban megkezdte a megújuló energiaforrásokból termelt áram értékesítését Volkswagen Naturstrom® néven. A Volkswagen és más autógyártók által létrehozott IONITY gyors töltőhálózat az európai autópályákon mintegy 400 töltőhelyen kínál majd zöld energiát– ahol az elérhető.

 

A Volkswagen üdvözli a német energiaátalakítást

 

Miután az elektromos autók kibocsátás-mentessége nagyban függ a gyártásukhoz és töltésükhöz használt energia létrehozásának tisztaságától, a Volkswagen kifejezetten támogatja Németország fenntartható energiaellátásra tervezett átmenetét. Az elektromos mobilitás áttörése az energia átalakulásán túl csak a politikai vezetőkkel való szövetségben érhető el. A lakóingatlanokról szóló törvénytől a nyilvános töltési infrastruktúra bővítéséig az elektromos autók előtt álló akadályok elhárításának kell lennie a célnak.

 

A Volkswagen az elektromos autót vonzóvá és megfizethetővé kívánja tenni. A kompakt ID.1 már 2019. év végétől kezdődően legördül a Zwickau-i szerelősorról. A szabadidőautó ID.CROZZ1, az ID. BUZZ1 és a szedán ID. VIZZION1 is hamarosan bemutatkoznak. A Volkswagen márka tervei szerint 2023-ra mintegy 9 milliárd eurót fektet az e-mobilitásba.

 

ID - gyártás közeli koncepcióautó

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.