Az új T-Roc. Magabiztosnak született.

Keltsen mély benyomást, miközben egyszerre élvezi a kifejező formavilágot, az egyéni kialakítási lehetőségek sokaságát és a legapróbb részletekig igényes kidolgozást – a T-Roc tudja, hogyan varázsolja el.
T-Roc

T-Roc Style és "Design csomag"

A T-Roc Style bőséges teret kínál Önnek az egyéni kialakításokhoz. A 17 col peremátmérőjű, polírozott Mayfield könnyűfém keréktárcsái például kívánságra három további színben is választhatók. Emellett különböző kéttónusú fényezések hangsúlyozhatják egyéni stílusát, de a krómozott elemek is a T-Roc Style magabiztos fellépését erősítik, például a szemcsés fekete bevonatú hűtőrács díszléce, vagy épp a far trapéz alakú betétjei formájában. A diffúzo relem elöl és hátul egyaránt ezüstszínben jelenik meg.

Beszálláskor a hangulatvilágítás fehér tónussal fogadja, a megvilágított dekorbetétek, az első és hátsó olvasólámpák, illetve a lábtérvilágítás különleges és kellemes atmoszférát teremt. A műszerfal dizájnbetétje (Dash Pad) négyféle színben szerepel a kínálatban, hogy az utasteret is ízlésének megfelelően alakíthassa ki.

Foglaljon helyet a kényelmes komfortülésekben, amik kívánságra az igényes Vienna bőrkárpit két változatával is rendelhetők. E kényelmes pozícióból a telefoncsatlakozás révén akár menet közben is kényelmesen bonyolíthatja hívásait.

USB-s eszközön hozta magával kedvenc zenéit? A beépített csatlakozónak köszönhetően a T-Roc hangrendszerén is könnyedén megszólaltathatja őket, így útközben sem fog unatkozni.

A fáradtságérzékelő funkció különösen a hosszú utazások során jelenthet hatékony segítséget. Amint a rendszer eltérést észlel az Ön normál kormányzási mintáitól*, vizuális és hangjelzéssel pihenő tartására hívja fel figyelmét.

Szálljon be - a vezetés igazán kellemes élménye várja!

*A rendszer működési határain belül

Tűnjön ki a tömegből!

Kéttónusú fényezés

A T-Roc karosszériájának színe igény szerint egy további árnyalattal is kombinálható, ami a tető, a külső visszapillantó tükrök házai, illetve az A-oszlop felületeire terjed ki. Így a T-Roc sportosságát a Sport változat esetén a Fekete és a Villámpiros emelheti ki, míg a Style kivitelnél a Fekete, a Hófehér, a Feketetölgy-barna metál és a Villámpiros szín érhető el. A választott színkombináció izgalmas kontraszttal, vagy sármos stílusjeggyel egészítheti ki kedvenc árnyalatát, miközben a T-Roc keltette mély benyomást és egyéni karaktert is erősíti.

Éjjel-nappal vonzza a tekintetet!

Világítás

Az első benyomás a legfontosabb, ami különösen igaz a T-Roc különleges fénydizájnjára. Már alapkivitelben nappali menetfénnyel készül, ami karakteréből adódóan az első lökhárítójában kapott helyet. Mivel az irányjelző is a nappali menetfénybe integráltan működik, minden egyes kanyarodás, illetve sávváltás valósággal vonzza a tekinteteket. Nappali menetfénye így a T-Roc meghatározó dizájnelemévé lépett elő, az alapkivitel halogén fényszóróival együtt kompakt vonalmotívumot alkotva. Az extrafelszerelésként kínált LED-technikájú fényszórók feltűnő gyűrűmotívumukkal tűnnek ki.

LED-technikájú hátsó lámpáinak köszönhetően a T-Roc hátulját is feltűnő világítási kép jellemzi, a T-Roc Sport esetében markáns, sötétvörös lámpatestekkel.

Így vezethet mindig kellemesen szórakozva

Rádió és Navigáció

Készen áll a kívánságműsorra? Kínálatunkban két elsőosztályú rádió, illetve egy navigációs rendszer várja.

Az alapkivitelhez tartozó Composition Colour rádió 16,5 centiméter (6,5 col) képátlójú, színes érintőképernyővel készült és az MP3, WMA formátumú zenei fájlok lejátszására alkalmas. SD-kártyát olvas, FM rádióadókat vesz és hat hangszórója van.

Az extrafelszerelésként kínált Composition Media rádiórendszer nyolc hangszórót tartalmaz. Az említett rádió funkcióin és csatlakozóin túl CD-lejátszót, USB-aljzatot, a mobiltelefon számára pedig Bluetooth-csatlakozást kínál. Kezelése különösen kényelmes, színes érintőképernyőjének képátlója tekintélyes 20,3 centiméter (8 col).

Az extrafelszerelésként rendelhető Discover Media navigációs rendszer ugyancsak 20,3 centiméter (8 col) képátlójú, színes érintőképernyővel bír. Élvezze a nyolc hangszóró, az FM-rádióvétel, az MP3-, AAC- és WMA-kompatibilis CD-lejátszó, a két SD-kártyanyílás és az USB-aljzat kínálta lehetőségeket és a mobiltelefon Bluetooth csatlakozási lehetőségét.

Mindegyik rendszer diversity-antennával egészül ki, ami még nehéz vételi körülmények közepette is jó vételi minőséget biztosít. A Composition Media rendszertől felfelé emellett extrafelszerelésként a digitális rádióvétel (DAB+) előnyei is kihasználhatók.

A T-Roc elvégzi Ön helyett

Nyugodt vezetés

Egyhangú útszakaszok, beszűkülő sávok, keskeny országutak - a vezetés sokszor komoly összpontosítást igényel. Szerencsére a T-Roc már alapkivitelében kínálja az éppen igénybe vett forgalmi sáv tartását segítő Lane Assist technikáját, ami nagyban hozzájárulhat* a vezető gyengülő koncentrálása miatti balesetek megelőzéséhez. A Lane Assist korrekciós kormányzási beavatkozásokkal lép közbe, ha a rendszer a sáv nem kívánt elhagyásának veszélyét érzékeli.

Jóval stresszmentesebbé teheti a közlekedést a követési távolság extrafelszerelésként kínált automatikus szabályzása (ACC), ami az elöl haladó járműveket figyelve egészen 210 kilométer/óráig tartja a követési távolságot*.

A közlekedési torlódás asszisztens kívánságra a kettős tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) szerelt változatokban könnyítheti a vezetést a sűrű és torlódó forgalomban. A T-Roc ekkor 0 és 60 kilométer/óra között önállóan gyorsítva és fékezve* követi az elöl haladó járművet, miközben a sáv tartására is figyel.

A kívánságra rendelhető vészhelyzet-asszisztens (Emergency Assist)** egészségügyi vészhelyzetben részben átveheti az autó irányítását*. Akkor lép működésbe, ha a vezető már nem kormányoz, fékez és gyorsít. Amennyiben a rendszer ilyen szituációt érzékel, a vészhelyzet-asszisztens - például rövid fékezéssel és a sávon belül oldalirányú mozgással végzett figyelmeztetést követően - szabályozott körülmények között megállásig fékezi az autót.

*A rendszer működési határain belül

**Későbbi időponttól rendelhető.

Csak nyugodtan – zsúfolt úton is

Front Assist városi vészfékfunkcióval

Sokszor előre nem látható dolgok történnek, amik miatt vészfékezés szükséges. Ilyen esetekben léphet közbe a városi vészfékfunkcióval és gyalogosfelismeréssel kiegészített Front Assist környezetfelügyelő rendszer, amely - működési határain belül - ráfutásos baleset veszélyét érzékelve vizuális és hangjelzéssel figyelmezteti Önt és előkészíti a vészfékezést.

Ha a veszély továbbra sem hárult el, a rendszer az ütközési sebesség mérséklése érdekében akár önállóan is aktiválhat fékezést. A Front Assist a vezetőt is segíti a fékezés során, szükség esetén pedig gondoskodik a maximális fékerőről.

A T-Roc sávváltáskor és kiálláskor is segít

Holttérfigyelő

Amikor hátulról jármű közelít, s éppen sem a külső, sem a belső visszapillantó tükörben nem látható, a veszélyes holttérben tartózkodik. Sávváltás előtt a jól betanult hátratekintés és ezt kiegészítendő az opcionális holttér-felügyelet (Blind Spot Sensor) lehet a vezető segítségére. A rendszer már 15 kilométer/órától aktív* és a külső visszapillantó tükörbe épített LED-lámpával figyelmeztet. Amennyiben Ön mégis működtetné az irányjelzőt, az említett lámpa fényesebben és gyorsabban villog, így jelezve a holttérben tartózkodó járművet. A szériafelszereltséghez tartozó, sávtartást segítő rendszerrel (Lane Assist) közösen a holttér-felügyelet akár korrekciós kormányzási beavatkozásokkal is figyelmeztethet a sávváltást megelőzően1.

A kiparkolási aszisztens (Rear Traffic Alert) a tolatásos kiállások során segíti Önt1, amint a hátsó lökhárítóba épített érzékelőivel a jármű mögötti keresztirányú forgalmat figyeli. Ha oldalirányból autó, kerékpáros vagy akár gyalogos közelít, hangjelzéssel és az infotainment-rendszer képernyőjén megjelenő jelzéssel figyelmeztet. Amennyiben Ön nem reagálna időben, a rendszer fékezési beavatkozással mérsékelheti a küszöbön álló ütközés erejét, optimális esetben pedig meg is előzheti azt.

1 A rendszer működési határain belül

Sportos fellépés

T-Roc Sport és "Sport csomag"

Vajon ki tudna neki ellenállni? A 17 col peremátmérőjű "Kulmbach" könnyűfém keréktárcsák és a mögülük kivillanó, vörösre fényezett féknyergek olyan megjelenést biztosítanak, amit nem lehet egykönnyen elfelejteni.

Hátul a LED-technikájú, sötétvörös lámpatestek kölcsönöznek magabiztos megjelenést, míg a hátsó szélvédő és a hátsó oldalablakok sötétítve simulnak a T-Roc Sport sportos összhatásába. Sötét bevonatuk részben a napsugárzást is elnyelve különleges fényhatásokról gondoskodik az utastérben, így Ön még akkor is "hideg fejjel" dönthet, amikor a vezetés élvezetes élménye megdobogtatja szívét.

Emellett az utastérben fekete mennyezetkárpit és hangulatvilágítás teremt kellemes atmoszférát. Míg a lábtér fehér, a dekorbetétek vörös megvilágítást kapnak, a versenysport-hangulatról nemesacél bevonatú pedálok gondoskodnak, a már alapkivitelben kínált, bőrbevonatú multifunkciós kormánykerék pedig lágyan simul a kézbe.

A vezető és az első utas sport-komfortülései határozott oldaltartást nyújtanak és a beépített, manuálisan állítható deréktámaszukkal járulnak hozzá a hosszú távon is kényelmes utazáshoz. Alapkivitelben Basket szövet borítja őket, ám kívánságra Vienna bőrkárpitozás is rendelhető.

A vezetőülésből mindent kézben tarthat

Cockpit.

Már az első alkalommal is könnyedén kiismerheti magát a cockpitban, ahol minden műszer és kezelőelem a vezetőre összpontosul. Kívánságra pedig a jól ismert körműszerek helyett a digitális Active Info Display is rendelkezésére áll, amely nagyfelbontású színes kijelzőfelületként jóval többel is szolgálhat a megszokott sebességmérőnél, például különböző információs profilokban részletes menetadatokkal vagy a vezetői segédrendszerek működésének grafikus megjelenítésével. Valamelyik navigációs rendszerrel együtt a térképet nagy méretben is megjelenítheti, olyan kényelmet biztosítva, amelyet minden bizonnyal Ön is értékel majd.

A bőrrel bevont multifunkciós kormánykerék várja, amelyről anélkül vezérelhet számos technikát - például az infotainment-rendszert -, hogy kezét le kellene vennie a volánról. Olyan előny, amit a T-Roc felszereltségi változataiban élvezhet. Amennyiben 4MOTION hajtásrendszerrel készült T-Roc modellt választott, a 4MOTION Active Control technikáját is igénybe veheti, amellyel igény szerint választhat menetprofilt - a havas útfelületre készült üzemmódtól (Snow) egészen a hangsúlyosan sportosig (Sport).

Mert Ön az energia hatékony felhasználását is nagyra értékeli

Teljesítmény

Élvezetes vezetésre vágyik, ám nem mindenáron? Az új T-Roc TSI benzinmotorjait kiemelkedő teljesítményszint és gazdaságosság jellemzi. Már az alacsony fordulatszám-tartományokon is maximális forgatónyomaték áll rendelkezésre. A takarékos TDI motorok turbófeltöltéssel és common-rail közvetlen befecskendezéssel működő dízel erőforrások, amelyek különösen halk járásúak és tekintélyes forgatónyomatékuk révén a sportos vezetésben is kiváló partnerek.

A T-Roc kínálatában a 4MOTION összkerékhajtással is szerepelnek a TSI és TDI aggregátok, míg a 150LE-s TSI erőforrásokhoz az aktív hengermenedzsment technikája is rendelkezésre áll. Utóbbi alacsony teljesítményigény esetén a két belső henger leállításával növeli a motor hatásfokát. Mindeközben Ön zavartalanul közlekedhet és a multifunkciós kijelzőn kísérheti figyelemmel a motor pillanatnyi üzemállapotát.

Őrizze meg az irányítást – a legnehezebb útviszonyok közepette is

4MOTION Active Control

Az út és a talaj változhat, a vezetés élménye nem - ha a 4MOTION összkerékhajtással szerelt T-Roc mellett dönt, a 4MOTION Active Control rendszerének köszönhetően különböző útviszonyok közepette más és más menetprofilt aktiválhat. Választhat a havas útfelületre készült (Snow), a terepes (Offroad) és az egyéni terepes (Offroad Individual) beállítások között, s a rendszer kényelmesen, nyomó-/forgató kapcsolóval kezelhető. A további közúti (Onroad) üzemmódban például a gazdaságos Eco- és a dinamikus Sport-móduszt is választhatja.

A 4MOTION Active Control a lejtő- és az emelkedő-asszisztenssel, az elektronikus menetstabilizáló rendszerrel és az elektronikus differenciálzár hatású funkcióval egyaránt adatkapcsolatban áll. Az éppen választott profil szerint alakítja a hajtásrendszer olyan jellemzőit, mint a gáz adagolhatósága, a sebességfokozat váltása, a motorfékhatás és a elindulást segítő funkció, az eredmény pedig a vezetés még szabadabb élménye, még havas és laza útfelületen is.

Foglaljon helyet „mindenekfelett”!

Utastér

Külső méreteiben a T-Roc kimondottan kompakt, ám a megemelt üléspozícióval és a bőséges lábtérrel jóval nagyobb autó érzetét kelti. Csomagterének térfogata akár 445 liter, s ha ez nem lenne elegendő, a hátsó üléstámla aszimmetrikusan osztva lehajtható, hosszabb tárgyak szállításakor pedig a rakodónyílás vehető igénybe. Praktikus megoldás a sík rakodófelület és az állítható magasságú csomagtér-padlózat, így a nehéz csomagok is kényelmesen pakolhatók.