Az új Tiguan Allspace

Kalandok hét utasra és hetedhét országra.
Tiguan Allspace

Bőséges tér a kalandoknak

A hegyi szerpentintől a tengerparti országútig – az új Tiguan Allspace volánja mögött bármilyen környezetben otthon érezheti magát – egyéni, erőteljes és mindig eredeti stílus.

Különleges kisugárzása vonzza a tekinteteket - Külső formavilág

Figyelemreméltó külső, sokoldalú felszereltségi lehetőségek és kifejező fénydizájn - az új Tiguan Allspace kínálata igencsak széleskörű. A markáns hátsó lámpatestek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a Tiguan Allspace hátulnézetből is karakteres benyomást kelt. Minden felszereltségi szint már alapkivitelben LED-technikájú nappali menetfényt tartalmaz, míg a Tiguan Allspace Highline ugyancsak LED-technikájú hátsó lámpákkal és LED-fényszórókkal készül. Mindennek előnyei korántsem csupán a megnyerő külsőben mutatkoznak meg az Ön számára, a fénykibocsátó diódák ugyanis jóval kevesebb áramot igényelnek a hagyományos izzólámpáknál és élettartamuk is jelentősen hosszabb.

Ha a sok csomag miatt már szűkössé válna a beltér, a praktikus tetősínek kínálnak további lehetőségeket, például tetőboksz, kerékpár-, síléc- vagy snowboard-tartó (opcióként rendelhető Volkswagen Eredeti Tartozékok) felszerelésével. A Comfortline szinttől a tetősínek ezüstszínűre eloxált felülettel állnak rendelkezésre.

A Tiguan Allspace mély benyomást keltő megjelenéséhez krómozott dizájnelemei is hozzájárulnak. Különösen szembetűnőek a hátsó trapéz alakú betétek.

Vezessen bármerre is útja, az új Tiguan Allspace volánja mögött műszakilag és megjelenésében egyaránt az élen jár.

Lane Assist

A szériafelszereltséget bővítő Lane Assist technikája - működési határain belül - az éppen igénybe vett forgalmi sáv tartását segítve nagyban hozzájárul a vezető lanyhuló figyelme okozta balesetek megelőzéséhez. Az útburkolati jeleket a belső visszapillantó tükör mellé épített kameramodul ismeri fel, illetve értékeli ki a jármű pillanatnyi helyzetét. Amennyiben Volkswagenje eltér a megfelelő iránytól, a Lane Assist enyhe ellenkormányzással figyelmezteti Önt. A rendszer aktivált állapotában 65 kilométer/órás sebesség felett automatikusan lép működésbe, 60 kilométer/óra alatt, illetve az irányjelző használatakor azonban nem avatkozik be.

Távfény vakítás nélkül-Dynamic Light Assist

Az extrafelszerelésként kínált dinamikus távfény-asszisztens (Dynamic Light Assist) használatával Ön tartósan is bekapcsolt távolsági fénnyel közlekedhet. A rendszer 60 kilométer/óra felett és teljes sötétségben önállóan lép működésbe. Kamerája segítségével érzékeli a szemből érkező és az elöl haladó járművek fényeit, majd speciális maszkoló funkciója segítségével részlegesen kiárnyékolja a távolsági fény kévéit. A dinamikus távfény-asszisztens a közvilágítást is tekintetbe veszi, az úttest így a legkülönfélébb menethelyzetekben is mindig optimális megvilágítást kaphat.

Parkolási asszisztens (Park Assist)

Kényelmes parkolás – gombnyomásra
A parkolási asszisztens (Park Assist) felismeri az úttal párhuzamos és arra merőleges, megfelelő méretű parkolóhelyeket, majd a teljes beállási manőver során átveszi a kormányzás feladatát. A rendszer a hosszirányú parkolóhelyekről ki is tud állni, Önnek csupán a tengelykapcsoló-pedált, illetve a gáz- és a fékpedált kell kezelnie.

Automatikus és pihentető segítség - torlódásban is

Sűrű forgalomban az extrafelszerelésként rendelhető közlekedési torlódás asszisztens segít szemmel tartania többi járművet és - működési határain belül - önállóan, az éppen igénybe vett forgalmi sávot tartva, illetve gázt adva és fékezve reagálhat. Torlódó forgalomban szükség szerint meg is állíthatja az autót, majd bizonyos időn belül újra elindulhat. Mindezt a követési távolság automatikus szabályzásának (ACC) extrafelszerelésként kínált (A Comfortline felszereltségi szinttől széria), jól bevált technikája, valamint az éppen igénybe vett forgalmi sáv tartásár segítő rendszer (Lane Assist) együttműködése teszi lehetővé. A közlekedési torlódás asszisztens araszoló (Stop-and-Go) forgalomban tehermentesíti hatékonyan a vezetőt, ilyen módon segítve a torlódások jellegzetes baleseteinek megelőzését.

Csomagtérajtó Easy Open funkcióval és elektromos zárással

Hányszor állt már mindkét kezében teli szatyrokkal autója mögött úgy, hogy nem tudja felnyitni a csomagtér ajtaját? A kívánságra rendelhető, praktikus Easy Open funkcióval anélkül nyithatja ki a csomagtérajtót, hogy bármit is le kellene tennie a kezéből. Amennyiben a zsebében lapul a jármű kulcsa, egy kis lábmozdulat is elegendő a jármű hátulja alatt, s máris kinyitotta a csomagteret. Az ajtó feltárulása után a hétüléses kivitelben akár 1775 liter* térfogatú poggyásztér fogadja. Különösen praktikus megoldás, hogy a hátsó üléstámlákat lehajtó mechanizmus segítségével csupán egy-egy kézmozdulat szükséges a második és a harmadik üléssor külső tagjainak lehajtásához, anélkül alakítva ki helyet a hosszú tárgyaknak, hogy közben a másik kezéből le kellene tennie őket. A csomagtér zárása is hasonlóképpen kényelmes, elég megnyomni az ajtó belső oldalán található gombot. A csomagtérajtó csak akkor zárul, ha Ön a kulccsal már eltávolodott az autó hátuljától, illetve a gomb megnyomása után 20 másodpercet követően. Így már az utazás megkezdése előtt is teljes a kényelem.**

ergoActive ülés

Nem véletlenül rendelkezik az extrafelszerelésként kapható ergoActive ülés az AGR (Aktion Gesunder Rücken) minősítésével. Elektromos masszázsfunkcióval kiegészített, négy irányban állítható deréktámasza a gerinc fokozott igénybevétele esetén is pihentető üléspozícióról gondoskodik. Támlája dőlésszögének és az ülés magasságának állíthatósága emellett mindenkor egyénre szabott testhelyzet kialakítását teszi lehetővé a hát kímélése érdekében. Az ergoActive ülés azonban nem csupán a legmagasabb ergonómiai követelményeknek felel meg, hanem igényes kárpitjával is kitűnik.

4MOTION

Az opcionális 4MOTION összkerékhajtás mindössze ezredmásodpercek alatt gondoskodik arról, hogy minden kerékre az épp alatta lévő talajnak és tapadásnak megfelelő forgatónyomaték jusson. Ezzel megbízhatóan előzhető meg a kerekek kipörgése és blokkolása, s az autó csaknem mindenfajta útfelületen hatékony vonóerőátadási képességekkel rendelkezhet. A 4MOTION összkerékhajtás emellett a kényelemhez is nagyban hozzájárul, s a különböző menetdinamikai szabályzórendszerekkel - mint az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP), a kipörgésgátló (ASR), a motor féknyomatékszabályzása (MSR) és az elektronikus differenciálzár-hatású funkció (EDS) - is kombinálható.

Active Info Display

Hiába is keresné a jó öreg sebességmérőt az új Tiguan Allspace fedélzetén: a helyén egy ultramodern és nagy felbontású, 31,2 centiméter (12,3 col) képátlójú képernyő található - az Active Info Display digitális műszeregység. A hagyományos tartalmak mellett, mint a fordulatszámmérő, a sebességmérő és a kilométer-számláló, olyan hasznos információkat is nyújt, amelyeket igényei szerint rendezhet el, illetve rangsorolhat. A navigációs módban például a sebesség- és a fordulatszámmérő a kijelzőfelület szélére kerül, több helyet biztosítva a térképnek. A vezetői segédrendszerek funkciói kényelmesen a sebességmérő grafikus felületére integrálhatók, de az Active Info Display a jármű más rendszereivel is tökéletesen együttműködik: az infotainment rendszer középkonzolon megjelenő tartalmait, például a telefon-kontaktokhoz tartozó fényképeket vagy a CD-albumborítókat akár a digitális műszeregységben is megjelenítheti.

Bőséges tér, hogy otthon érezze magát!

Megtalálta új kedvenc helyét? Letisztult formai nyelvezetével a Tiguan Allspace utastere egy csapásra kellemes atmoszférát teremt.