Csermely és Társa Kft. Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen-csoport tisztán elektromos pickup és robusztus SUV bevezetését tervezi az Egyesült Államokban
2022.07.12.
Újdonság a Volkswagen Haszonjárművekről

A Volkswagen-csoport tisztán elektromos pickup és robusztus SUV bevezetését tervezi az Egyesült Államokban

Wolfsburg/Budapest, 2022. május 26. – A Volkswagen-csoport tisztán elektromos pickup és robusztus SUV bevezetését tervezi az Egyesült Államokban. A Volkswagen-csoport Felügyelőbizottsága megerősítette az Igazgatótanács döntését.

lnf

S

A járműveket az Egyesült Államokban tervezik, fejlesztik és gyártják majd az amerikai vásárlók számára. Ennek érdekében idén egy különálló, független vállalatot hoznak létre az Egyesült Államokban, mivel a Volkswagen-csoport az erős, ikonikus amerikai Scout márkát az elektromos járműpiacra pozicionálja át. Az első prototípusokat jövőre mutatják be, a gyártás pedig a tervek szerint 2026-ban kezdődik meg. A villamosított Scout márka egy új műszaki platformkoncepcióra épül, amely a Volkswagen-csoport meglévő portfólióján túl új pickup és RUV modelleket vezet be.

Herbert Diess, vezérigazgató, Volkswagen AG: „A Volkswagen sikeres amerikai fordulatát követően most megragadjuk a lehetőséget, hogy tovább erősítsük pozíciónkat az elektromos járművek egyik legjelentősebb növekvő piacán. A villamosítás történelmi lehetőséget kínál arra, hogy csoportként lépjünk be a rendkívül vonzó pickup és R-SUV szegmensbe, ami alátámasztja azon törekvésünket, hogy az amerikai piac meghatározó szereplőjévé váljunk.”

Az R-SUV és pickup szegmensekben elért sikerek kulcsfontosságú szerepet játszanak az egyesült államokbeli jövedelmezőség növelésében és a megcélzott tíz százalékos piaci részesedés elérésében. Így a Volkswagen Csoport továbbra is szisztematikusan bővíti jelenlétét a globálisan egyik legjelentősebb növekvő piacon.

Arno Antlitz, pénzügyi igazgató, Volkswagen AG: „A vállalat, amelyet idén alapítunk, különálló egység és márka lesz a Volkswagen-csoporton belül, amelyet önállóan fogunk irányítani. Ez összhangban van a csoport új irányítási modelljével – kis, agilisan működő egységek, amelyek a szinergiák kihasználása érdekében hozzáférnek technológiai platformjainkhoz.”

A Volkswagen márkáról:

A Volkswagen a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte 195,878, több mint 10,000 tagú kereskedelmi hálózata pedig 86 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.
 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.